Het Kasteel van Widooie

Waarom voor het kasteel van Widooie
kiezen voor Uw evenement ?

 Oscar-DIVERS-vignette-1

V-puceNieuwe zaal in een privaat domein.
V-puceGelegen in een prachtig domein. De zalen zijn omringd door een slotgracht, een groot park en een bos. Hier bent U midden in het groen.
V-puceLijst van 4 zorgvuldig gekozen traiteurs - zie rubriek Contact.
V-puceGrote parkingcapaciteit , tot 500 wagens.
V-puceIn het kasteel van Widooie aanvaarden wij slechts een evenement tegelijkertijd. U geniet dus van de exclusivitet van deze prachtige locatie.
V-puceDe zalen hebben een grote capaciteit en zijn modulair. Hier kunt U een stijlvol evenement organiseren en een zittend diner tot 300 pers.
V-puceHet park omvat een uniek arboretum en een collectie van meer dan 125 verschillende rozen.
V-puceDe zalen zijn toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Het Kasteel van Widooie en zijn park zijn de perfecte locatie voor allerlei types evenementen : trouwfeest, personneelsfeest, verjaardagsfeest, teambuilding, productpresentatie, …

Aarzel niet om met ons contact op te nemen om een bezoekje te organiseren.

.

Een beetje geschiedenis...

Het Kasteel van Widooie is een kasteelhoeve en vormt een gesloten geheel bestaande uit vier vleugels rondom een rechthoekige binnenplaats. Het kasteel is deels van een gracht voorzien en wordt omringd door een groot park van 8 hectaren alsook een bos van 15 hectaren.

In 1559 werd het kasteel van Widooie door abt Karel I van Bourbon van de abdij van Corbie in erfpacht gegeven aan Godfried van Bocholt, heer van Grevenbroek. In 1588 komt het kasteel in bezit van de Tongerse patriciërsfamilie Vaes. Na de Franse revolutie kwam het kasteel in het bezit van verschillende families. Momenteel is het kasteel in het bezit van de famillie van Ridder Norbert de Schaetzen van Brienen. Hij erfde het kasteel van zijn vader en heeft het park en de arboretum uitgebouwd tot wat het vandaag geworden is : een uitzonderlijk park.

 

 

JoomSpirit